2011. március 23., szerda

Palánták tojástartóban


Vetettünk (ültettünk) néhány magot. Sajnos a kertben nem lesz nekik hely, pedig jó lenne, ha saját borsónk teremne. Viszont megkukucskáltuk, ahogy a kis magok kihajtanak.



Hozzávalók:

  • üres tojástartódoboz
  • tíz darab tojáshéj
  • virágföld
  • mag
Elkészítés:

Mi összegyűjtöttük a tojáshéjakat, mert egyszerre nem használunk el tíz tojást. Amikor valami tojásost főztünk, óvatosan, a tetejénél törtük fel őket, kimostuk, és visszaraktuk a dobozba.




Mikor összegyűltek, virágföldet tettünk beléjük, és magot vetettünk. Borsót, paradicsomot, tököt, valami virágot is, de elég lett volna egy csomag magot venni, szegényeket úgysem tudjuk hova ültetni, bár majd valami cseréppel megpróbálkozunk. Azt hittem, széttörnek, de nagyon jól bírták, még a kis gyerekkezeknek is ellenálltak.







Ő először unta...

...de aztán megszagolta

Végül megjött a szomszéd is

Hogy ne álljon üresen a doboz, amíg kihajtanak a magok, néhány tojáshéjba krókuszt ültettünk. Mire ezek pár nap alatt elszáradtak, már dugták is ki a fejüket az új hajtások a konyhaablakban. Egészen tavaszi hangulatom támad, ha rájuk pillantok!




3 megjegyzés:

  1. Nagyon szépek!
    Valamelyik nap beszéltük meg a fiúkkal, hogy mi is csinálunk ilyet. Arcot is rajzolunk a tojásra és a kibújó növény lesz a haja.
    Jók a képek!!!

    VálaszTörlés
  2. Köszi! :) Végre kisütött a nap, úgyhogy lehet szépeket fotózni kint!

    Az arc nagyon jó ötlet, az olyasmi lesz, mint régen azok a fűhajú zoknik. :)

    VálaszTörlés
  3. Mennyire ötletes, és nagyon mutatós!:)

    Van számodra egy meglepetésem^^ Kukk be: http://habos-babos.blogspot.com/2011/03/dijaztak-ijj-aztaad.html

    VálaszTörlés