2012. április 24., kedd

Megdizájnolt befőttesüveg-tetők


A befőttes üveg hasznos jószág, csak ne lenne olyan csúnyácska. Mi most fetuningoltuk egy kicsit, úgyhogy azóta szerelmes vagyok a tetőimbe.



A legegyszerűbb módja a tetők csinosításának persze az, ha egy darab anyaggal befedjük, de ez abban a pillanatban kényelmetlenné válik, amint kinyitjuk a nagyi lekvárját.

Mi most egyszerűen lefújtuk sprés festékkel a tetőket. A legkönnyebb dolgunk a fehérekkel volt, ezeket simán és szépen fedte a sárga. A zöld uborkás, a piros gyömölcsös viszont kifogott rajtunk, ehhez már alapozófesték is kellene, de az meg ugye túl sok munka (egyébként nem az). Viszont a lila metálfényű fedi a ronda ubikat is, úgyhogy festés előtt érdemes tesztelni.

A sárgák tetejére szalvétából dekupázsragasztóval ragasztuttunk kakast-tyúkot-virágot. A lilákat akrilfestékkel díszítettük tovább, bár simán talán még jobban néznek ki. Mi egyelőre mindenféle bigyuszt (cérna, szalag, stb.) raktunk bele, de nyáron - azt hiszem - odaadom az anyukámnak, tegyen bele megint mami-féle baracklekvárt.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése