2011. augusztus 6., szombat

Csempefestés házilag


És megtörtént, belevesztünk a házfelújításba. De szépen lassan készül a ház, készül benne a fürdőszoba is. Most már olyan fázisba érünk, hogy én is képbe kerülhetek (lásd nem csöveket kell a falba/padlóba vésni).


Az anyagiakat tekintve a "lehető legolcsóbb" elvét követve sikerült első körben rányúlnom egy 40 ezer/nm-es csempére. Alább adtam, nem szégyen az, 10 ezer, aztán még alább, 5-6000/nm. Sikerült is kiválasztani ezt az aranyos kollekciót, légballon, bárány, csirke, a gyereknek is tetszeni fog, gondoltam.





Erre Apa benyögte, hogy még mindig sok a vége, úgyhogy elmentünk egy csempeboltba, és 3000/nm, illetve 1700/nm-ért megvásároltuk ezeket.



Kék-fehéret a fürdőbe, zöldet a konyhába. Díszcsempéje nincs, de sebaj, majd én... Ez lett a vége:




Mivel rajzkészségem továbbra sincs, a netről levadászott képeket indigópapírral rárajzoltam a csempére, aztán fekete, kiégethető üvegkontúrral átrajzoltam. A lemosást nem annyira szerette, de popsitörlővel finoman simogatva azért lejött az indigó.


Indigó

Kontúr

Ezután kiégethető lakkfestékkel kifestettem, és 30 perc alatt kisütöttem. A festék a várnál jobban viselkedett, egyedül a tojásszínbe kevert zöld, piros tűnt el a sütés során, fogalmam sincs, miért. Sebaj, gyereknek tetszik, és legalább olcsó volt.



Ezek a fürdőbe mennek

Zsanka szerint ezek galambok
 



A malac rózsaszínebb volt, de kisült belőle a piros
 Napok kérdése, és felkerülnek a falra, majd teszek fel képet a végeredményről.

4 megjegyzés:

  1. Hogy te milyen nagyon nagyon ügyes vagy!!! Gratulálok! :)
    (az emlékkönyvembe is te rajzoltad a legszebbet ám anno, szóval azért hogy nincs tehetséged, vitatkoznék....)
    Ölellek
    Barnus

    VálaszTörlés
  2. Ámulok, és csak gratulálni tudok.
    Nagyon várom a kész művet!!!

    VálaszTörlés
  3. Ez milyen jó lett! Nálunk is képben a fürdőfelújítás és a kocsiban hazafelé jövet azon gondolkodtam, festhetném én a csempedekort. Köszi, hogy megosztottad, hogyan kell.

    Ne szerénykedj, nagyon jók lettek!

    VálaszTörlés
  4. egy nem teljesen ide illo kerdes: azt a legballonos csempet eredetileg hol lattatok? Koszi

    VálaszTörlés