2012. április 22., vasárnap

Színes konyhakert


Korábban ígértem, hogy megmutatom hatalmas veteményesünket. Tegnap végre elvetettük a magokat, úgyhogy már van mivel dicsekednünk.



Van kertünk, ez tény. Kicsi, ez is tény. Önellátásra nem alkalmas, ráadásul szeretném, ha a gyerekek azért egy kicsit futhatnának is benne, úgyhogy épp csak egy kicsi veteményest készítettünk. Én úgy hívom, tankert, lássa már a büdös pesti kölke, hogy a hagyma a földből nő, nem a Lidlből.

Levertünk tehát 3 tekercs ágyásszegélyt, fogtam a zománcfestékeimet, és színesre festettem őket. Igen, mert bár sokkal logikusabb, egyszerűbb és szebb lett volna, ha előtte festem le, egyszerűen nem volt rá időm. A célnak (és nekem) így is megfelel, kb. másfélszer másfél méteres lett.

Ezután már csak el kellett vetni a magokat (hagymát, brokkolit, fehér- és sárgarépát, salátát), és tettünk bele pár "előregyártott" növényt is (petrezselymet, citromfüvet, snidlinget és egy rozmaringfácskát), hogy amíg kibújnak a zöldek, de legyen olyan egyhangú. Letűztük a csodálatos fakanalainkat, és most várunk.


2 megjegyzés:

  1. Egyszerűen tüneményes! :)

    Egy másik veteményes-rajongó

    VálaszTörlés
  2. Köszönjük szépen! :) Reméljük, a zöldségek is kikelnek, ha már ilyen szép helyük van.

    VálaszTörlés