2012. szeptember 5., szerda

Szivárványnyárs



Én nem tudom, miért, de mindenhez vonzódom, ami szivárványszínű - legyen az lufi, torta vagy gyümölcs.


A szivárványszínű tortákkal az a baj, hogy tele vannak ételszínezékkel, és mint ilyen, nem túl szívesen adnám a gyerekeknek. Persze egyszer azért majd talán sütünk egy olyat, de addig is próbálunk az egészséges vonalon maradni.

És tessék, a természet maga is képes szivárványszínű gyümölcsöket gyártani. Hogy biztosan ne tévedjünk, előkaptuk a Boribon és a 7 lufi c. klasszikust, és kilestük belőle a szivárvány színeit: "a piros, a narancs, a sárga, a zöld, a világos- és a sötétkék, no meg a lila."

Kapásból egyszerűsítettünk rajta, és csak egy kéket terveztünk bele, így vettünk görög- és sárgadinnyét, ananászt, szőlőt, szilvát és szedret. A két dinnyét karalábévájóval kiszedtük, az ananászt és a szilvát kockáztuk, a szőlő és a szeder adta magát. Utóbbi a képen már nem látszik, mert az első adag még azelőtt elfogyott, hogy a fényképezőhöz nyúlhattam volna.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése