2014. október 10., péntek

Pólófeliratozás házilag




Ez a póló Zsanka első iskolai napjára készült, erősítendő az énképét, továbbá hogy mindenki könnyen megtanulja a nevét. Jó ötlet, mert az elsősök úgyis jól tudnak olvasni.



No mindegy, Zsanka legalábbis tud olvasni, meg a lilát is nagyon szereti, a csillámot meg még inkább. Úgyhogy elővettünk egy lila pólót (Decathlon, párszáz forint), textilfestéket, ecsetet, betűsablont és lila (!) csillámport. Ez utóbbi az erzsébeti kínaiból származik, műkörömhöz való kellék egyébként, de csudálatos mindenféle hobbitevékenységhez is.

Zsanka és Macska

Kék és piros festékből kevertünk lilát, dugtunk egy kartonlapot a pólóba, hogy ne nyomódjon át a hátára a festék, a sablonnal ráírtuk Zsanka nevét a pólóra, majd beleszórtuk a csillámport. Jelentem, három-négy mosást bírt, utána maradt a felirat, a csillám meg eltűnt (néha egy-egy szemet felfedeztem apa szakállában). Most technokollal átkentük a feliratot, abba szórtuk a csillámport, egyelőre szép, de még csak egy mosáson vagyunk túl. Apa kiselőadást tartott a csillámpor ragasztóval érintkező felületéről, amiből úgy tűnik, hogy a technokol sem lesz tartós megoldás, de egy csillám-művész ne hallgasson egy építészre, maradjon mindenki a kaptafánál.

Múlt éjszaka meg, amikor Gréta nem aludt, valahogy félálomban eszembe jutott Carrie Bradshaw és az ő carrie-s nyaklánca. Hiába, nincs új a nap alatt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése