2010. november 21., vasárnap

Tündérszép gombdíszek


Az a helyzet, hogy megöregedtünk. Nővéremmel idén megbeszéltük, hogy nem adunk egymásnak semmit, mert úgysem tudunk jót kitalálni, ami meg nagyon kell, azt úgyis megvesszük magunknak. Úgyhogy csak a gyerkőcök kapnak ajándékot. Azért persze nem állítok oda a fa alá meglepetés nélkül, apróságot kapnak, egy-egy ilyen kis karácsonyfadíszt. Most pedig intenzíven reménykedem, hogy nem olvassa a blogot addig.




A dísz olcsó, gyorsan elkészül, és - szerintem - nagyon aranyos. Úgyhogy nem csak családtagoknak jó, de távoli ismerősöknek, kollégáknak is.

Hozzávalók:
  • gombok minden színben, méretben
  • vékony drót (én rövidáruboltban vettem, pár száz forintos összeg)
  • gyöngyök (ezeknek 200 forint zacskója, én feketét, pirosat és narancssárgát használtam)
Elkészítés:

Levágtunk egy hosszabb darab drótot, úgy 30 cm-est. Kettéhajtottuk, és egy szem gyönggyel indítottuk a sort. Ezt vagy megtekerjük, hiszen a drót úgyis tart, vagy visszahurkoljuk. Így nem csúszik majd el. Ezután felfűztük a gombokat, egyik szálat az egyik lyukba, másikat a másikba dugtuk. A karácsonyfa a legegyszerűbb, itt csak növekvő sorrendbe kellett rakni a gombokat. A Mikulást és a hóembert sem lehet elrontani, akkor is aranyos lesz, ha kisebb a pocakja, akkor is, ha elcsúszik az orra, amit gyöngyből fűztünk fel. A végén hagytunk akasztónak valót is, így mehet azonnal a karácsonyfára.




A lehetőségek száma természetesen végtelen, lehet rénszarvast, karikát, babát, bármit, ami eszetekbe jut. Pár perces, egyszerű dologról beszélünk, gyerekeknek és türelmetleneknek ideális.





2 megjegyzés:

  1. Nagyon helyes és fantasztikusan jó ötlet!!! Megvalósítom a kislányom segítségével.

    Köszönöm az ötletet!!!! :-)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon örülök, hogy tetszik nektek! Jó szórakozást hozzá! :)

    VálaszTörlés