2011. december 30., péntek

Fahéjesszencia és vaníliaszirup


Hol van már a karácsony... Azért ezzel a két kis ajándékkal még eldicsekszem, olyan szépek lettek (szerintem).


A fahéjesszencia receptje szó szerint Dolce Vita blogjáról származik, az enyém jóval sötétebb lett, de nagyon finom. Sütikbe, forralt borba ízesítőnek lesz tökéletes.

A vaníliaszirup több recept vegyítése: 10 dkg cukrot összefőztem 1 rúd vanília kikapart magjaival, a rúddal és 2 dl vízzel. 20 percig biztosan gyöngyözött, hogy eléggé sűrű legyen, aztán kiszedtem a rudat, és az üvegbe tettem még egy felet, így még intenzívebb íze lesz, és persze szép is. Teába, kávéba is finom, de a palacsinta is isteni vele nyakon öntve.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése