2012. október 28., vasárnap

Zöldséges pite



Nem (csak) recept következik, hanem terápiás foglalkozás.



Nálunk a zöldséges pitének (és minden fogásnak, amiben csak zöldség van) mostoha sorsa van, mert az egyetlen férfi a házban nem tekinti igazi ételnek azt, amiben nincs hús. Így aztán ritkán készítek például zöldséges pitét, ha már, akkor húst is teszek bele. Ez sem elsősorban azért készült, hogy megegyük, hanem hogy játszunk.

Nem kockára vágtuk a zöldséget, hanem zöldségpucolóval vékony, hosszú szeletekre, aztán csigát tekertünk belőle, és mikor már elég nagy volt, beletettük a pitébe. Aztán folytattuk a csigát, amíg a pite meg nem telt. Nyakon öntöttük a szósszal, megsütöttük.





Hozzávalók:

A tésztához:
18 dkg liszt
15 dkg margarin
2 evőkanál hideg víz


A töltelékhez:
2 db cukkini
3 szál répa
2 tojás
3 dl tejszín
só, bors, szerecsendió

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, egy órát pihentetjük, piteformába nyújtjuk. A tisztított zöldségeket hámozóval szeletekre vágjuk, a pitébe tekerjük, ráöntjük a tojásokkal, fűszerekkel elkevert tejszínt. 200 fokon addig sütjük, amíg a pite barnulni kezd.

2 megjegyzés:

  1. http://www.cocinaparaemancipados.com/verduras-y-hortalizas/tarta-de-verduras-al-horno.html

    VálaszTörlés