2012. november 13., kedd

Zacskós fondant


Amikor tuti biztosra veszem, hogy igazam van, na, olyankor soha nincs igazam. Létezik instant fondant-máz.


Múlt héten azt találtam mondani valakinek, hogy olyat, hogy 1 kg fondant, nem lehet kapni. Két nap múlva aztán persze megláttam a tescóban.

Igaz, azért így nevezni nem merik, Oetker termék, nyújtható cukormáznak hívják. Cukor meg persze glükózszirup van benne, vízzel kell összekeverni. Az első 15 percben azt hittem, az egész maszmadékot lemosom a kezemről, aztán kb. 10 dkg porcukor hozzáadása után egyszer csak összeállt. Nyújtható, így néz ki. A gyerek persze üresen megenné az egészet, ha rajta múlna.

2 megjegyzés:

  1. Szia!
    Pedig konkrét 1kg-os fondant is kapható készen. Ahol én láttam 3000Ft volt. Létezett kisebb kiszerelésben is. Ugyanott volt marcipán is,az 3200Ft volt. Szerintem akkor már inkább marcipán, az nem csak tömény cukor legalább. Csináltam már amúgy házilag is fondant- ot, de akkor a receptet megfogadva pihentettem egy estényit,és másnapra formázhatatlanul kemény lett. Arra gondoltam, hogy kipróbálom úgy, hogy frissen csinálom, de olvastam a bejegyzésed és így célzottan rákerestem erre a termékre. Kíváncsi vagyok mi lesz belőle. Ráadásul én még színezni is fogom. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, közben én is rátaláltam, a desszertmester.hu-n van minden, még színes fondant is. Még nem vettem, de egyszer biztos kipróbálom. Kiváncsi lennék, mi lett a színezett fondant-oddal. :)Nem fotózod le, nem tudom majd valahol megnézni? :)

      Törlés