2013. február 27., szerda

Természetes ételfesték - Teszt I.


A múltkori fondant-malőr után nagy elhatározásra jutottam: ezentúl csakis természetes anyagokkal színezem az ételt. Ez itt a meggy próbája.


A legszebb az egészben, hogy nagyanyáinknak biztosan tök egyértelmű volt, mit mivel lehet megfesteni, és szó nem volt mesterséges szinezékekről. Úgyhogy back to basics.

A linzerhez (30 dkg liszt, 20 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 1 tojássárgája, némi vanília) kevertünk egy kis tojásfehérjés cukormázat, ez a hófehér. Csepegtettünk bele pár csepp meggylevet, ettől szép babarózsaszín lett, aztán száradás után még halványabb. Aztán leturmixoltunk pár szem meggyet, ebből kevertünk a cukormázba, ez olyan lilás lett. Az utolsó próbálkozás, hogy a leturmixolt meggypürébe kevertünk porcukrot. Ez szép bordó lett (és finom meggyes), viszont nem olyan fényes és sima, mint a tojásfehérjés változat. Díszíteni viszont mind tökéletes, úgyhogy búcsút intek a dekortollnak is.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése