2011. január 21., péntek

Szerelmes marcipánok szívdobozban


Mi a szerelmesek napjának nem szoktunk túl nagy feneket keríteni. Apropónak viszont egész jó, hogy meg tudjuk lepni a másikat, na meg hogy lehessen csinálni valamit. Ilyen giccses apróságokkal úgysem foglalkozunk egész évben, úgyhogy ilyenkor jó egy kicsit rózsaszínben látni a világot.



A legegyszerűbb bonbongyártási módszer, ha veszünk egy tömb marcipánt, kicsit kinyújtjuk (ne túl vékonyra), és kiszúróval szívecskéket készítünk belőle. A kinyújtáshoz én nem használok semmit, a porcukortól olyan fehér lesz, nem szép. A gyerek IKEÁ-s kis sordrófájával szoktam dolgozni, az nagyon kezes kis darab.

Ezek a kis bonbonok magukban is tündériek, de csokiba is márthatjuk őket, vagy az egyik felüket, ha bonyolítani akarjuk a dolgokat.

Az átadáshoz persze jól jön egy doboz. Ilyet vagy veszünk pár száz forintért egy papírboltban, vagy gyorsan hajtogatunk egyet. A legegyszerűbb ilyen mintát Martha Stewart oldalán találtam (hol máshol?). Itt aztán van videó is, de nem szükséges véginézni.

Hozzávalók:
  • piros vagy rózsaszín A4-es, nem túl kemény karton (100 Ft)
  • 20 cm egészen vékony szaténszalag (50 Ft)
  • ragasztó
  • olló
  • szike

Elkészítés:

Ki kell nyomtani a sablont, rá kell tixózni egy nem túl kemény kartonra, és a folytonos vonal mentén körbe kell vágni. A szaggatottnál szikével vagy késheggyel be kell kicsit puhítani, aztán összehajtani. Az oldalán rögzíteni kell egy kis ragasztóval. Egy egyszerű szaténszalaggal záródik.

Érdesemes közvetlenül Valentin-nap előtt megcsinálni a meglepetést, mert a marcipán gyorsan kiszárad.






És még néhány virág, hogy jókedvünk legyen.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése