2012. november 30., péntek

Meglepetés az ovis adventi naptárba



A mi ovinkban van adventi naptárt, amit a szülők töltenek fel. Ez pontosan egy olyan dolog, ami az agyamra megy.



Jó, jó, az ötlet aranyos, végülis miért ne jöhetne a Mikulás az oviba is, mindenkinek van csizmácskája kiakasztva a falra, készülnek az ünnepre, együtt izgulnak, együtt örülnek (aztán meg fellökik egymást az udvaron).

Hogy akkor nekem mi a bajom már megint? A mi csoportunkba 25 gyerek jár. Vagy 24. Az ugye 24 nap. December 1-től jó is lenne, de az ovinak vége 21-én. Plusz-mínusz néhány nevelésmentes nap, a hétvégék, úgyhogy naponta két ajándékot is kapnak a kölykök (vagy elkezdenek adventi naptárt nyitni novemberben). Ráadásul milyen ajándékot lehet vinni (venni) 24 ovisnak, amire nem megy rá az ember gatyája, nem édesség, meg még örülnek is neki. Zs. szerint 24 db dió pont megfelelő lett volna, de mutasson nekem valaki egy gyereket, aki meghatódik egy diótól. Tehát az ajándék vagy egészségtelen, vagy fölösleges, de mindenképpen drága. Tavaly filcből kivágott karácsonyfadíszeket vittünk, kíváncsi vagyok, hánynak van még meg.


Ilyenek a hóemberkék.

Na mindegy, idén nálam a matrica tűnt a legjobb megoldásnak (itthon is azt fogom elsütni egyébként, de erről majd később). A Lidlben vettem egy ív matricát 500 forintért, 27 hóember volt rajta, felaprítottam. Elég cikinek tűnt csak így bevinni, úgyhogy gyártottam nekik kis zacsikat (először borítékot akartam hajtogatni, de az túl sok meló, úgyhogy levágtam egy csíkot a csomagolópapírból, hátul összeragasztottam, kb. 10 cm-es darabokra vágtam, talpat hajtottam neki, azt is leragasztottam, aztán felül is behajtottam). A 24-nél már kitéptem a hajamat, aztán eszembe jutott, hogy kb. 4 évvel ezelőtt a kínai Dm-ben vettem 100 forintért egy zacskó aprócska csipeszt. Soha nem gondoltam, hogy jó lesz valamire, és lám.

Kiváncsi vagyok, értékelik-e a kölyköcskék. Bár igazából mindegy is, mert soha nem tudom meg.

2 megjegyzés:

  1. Jól értem, minden szülő egy komplett adventi naptárba való kis böszmeséget visz az oviba? És akkor minden nap minden gyerek kap egye-egyet? Gondolom, hogy ezt az óvónők találták ki, és meg is vannak győződve róla, hogy ez micsoda remek ötlet.
    Nekem csak az itthoni adventi naptáron kell törnöm a fejem, de az is elég. Hogy ne minden reggel édességgel induljon a nap, de örüljenek is neki, értelmes is legyen legalább egy kicsit... Minket még nem szórakoztattak adventi naptárral a szüleink, és egyre inkább azt gondolom, jobb volt. Nem természetes, hogy egy gyerek minden nap ajándékot kapjon. Az első néhány nap talán még izgalmas, de 10. körül már nem is az ajándék érdekli, csak hogy kapjon. Szerintem ilyenekkel neveljük fogyasztóvá őket.
    És igen, csak az óvónéni szerint örülnének a gyerekek a diónak. De nálunk pl. ugyanaz az óvónéni egy másik alkalommal meg az öltözőben, csúcsidőben, amikor a lehető legtöbb szülő hallja, arról mesél, hogy előző nap az egyik gyerek olyan finom tortát hozott, hogy olyat még sosem ettek, és az ovi fennállása óta ez volt a legszebb is. Igaz, hogy a szülei elmentek érte 50 km-re egy másik városba, de megérte. Vagy akár örülhetne az óvónéni is egy diónak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, nekem is nagyon hasonló a véleményem, és a tavalyi adventi naptárunk sem volt a legjobb, mert egy csomót ráköltöttem, mire teleraktam, és 24-én rendesen ki voltam akadva, hogy reggel is ajándék, este is ajándék...Idén kis híján elcsábultam, és vettem egy Lego adventi naptárt, de nem. Egyelőre most azt tervezem, nálunk 6-án hoz a Mikulás naptárt is (úgy már csak 19 db valami), és matricával rakja tele. Bekattant nekem ez a matrica. :)

      Törlés