2010. december 30., csütörtök

Olívapingvinek partira


Az idei szilvesztert nálunk - úgy látszik - az állatok uralják. A katicák után ezúttal pingvinek lepték el az asztalt. Ez az ötlet sem bonyolult, ráadásul pillanatok alatt elkészül.

Hozzávalók:
  • fekete olajbogyó
  • ömlesztett sajt (én Philadelphiát használtam)
  • bébirépa
  • répa
  • fogpiszkáló



Elkészítési idő: 1 perc/pingvin

Elkészítés:

Egy nagyobb bogyó hasán háromszög alakú lyukat vágunk egy éles késsel. Ez lesz a pingvin hasa. Beletöltjük a krémsajtot, a felesleget letöröljük.

Választunk egy kisebb bogyót, a lyukba egy bébirépa csúcsát tűzzük, ez lesz a madár csőre.

Megpucoljuk a répát, karikákat vágunk belőle. A karikákból háromszögecskéket vágunk ki, így alakítjuk ki a talpakat.

A fejet, a hasat és a talpat egy fogpiszkálóval összetűzzük, és kész is.

1 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik, aranyosak! Kár hogy meg kell enni őket:)! Kösz az ötletet!

    VálaszTörlés