A bögrébe tetszés szerint lehet forró csokit, kakaót, vaníliás-mézes tejet vagy teát tölteni.
Hozzávalók:
18 dkg liszt
negyed teáskanál szódabikarbóna
csipet só
mézeskalács-fűszerek ízlés szerint (én csak fahéjat használok, a többit nem szeretem)
7 dkg darabolt vaj
10 dkg méz
1 felvert tojássárgája
1 tojásfehérje
20 dkg porcukor
fehér marcipán
Elkészítés:
A száraz összetevőket összekeverjük, elmorzsoljuk a vajjal, majd összedolgozzuk a mézzel és a sárgájával. Átlátszó fóliában, hűtőben fél órát pihentetjük, majd pár mm vastagra nyújtjuk.
A házikó elemeit a sablon alapján kivágjuk (mindegyikből kettő kell, tetszés szerint nagyítható-kicsinyíthető), a többi tésztát kiszúróformákkal kiszaggatjuk. 180 C fokon 10-12 percig sütjük, ne tovább, mert megég.
A fehérjéből és porcukorból kikevert masszát nyomózsákba töltjük, ezzel ragasztjuk össze a házikó elemeit. A tetejére lereszelt marcipánt szórunk. Ennyi díszítő masszából a többi mézeskalácsra is bőven jut.
Szia.Követés gombot hova rejtetted el? Szeretnék olvasód lenni.
VálaszTörlésKöszi,
Rami
ramimamikuckoja.blogspot.com
Szia Rami!
VálaszTörlésJaj, de kedves vagy! Kitettem. :)
Köszönöm!
SK
Szia SK.
VálaszTörlésNagyon tetszik a cikked, ha nem bánod, megosztottam az egyik bejegyzésemben.
Jambori
lakasvagyotthon.blogspot.com