2011. február 1., kedd

Apró, olcsó, rózsaszín


Adni ajándékot, meg nem is. Mint a lány a népmesében, olyan meglepetést lenne jó minden évben kieszelni.  (Ok, a "ruhába' is menjen, de meztelenül is legyen" kitétel sem az utolsó Valentin-napra, de azért mégis.) Ez az ötlet pont jónak tűnik.


Mert adni egy doboz csokit, az elég snassz. Nagy, drága ajándékot venni meg ciki. Csak úgy odadobni egy csomag francia drazsét, az meg megint nem járja. Ezek a kis dobozok egyszerű gyufásskatulyákból készültek. Egy darab percek alatt kész, és persze a gyerek is segíthet. Aztán persze ki is ehetei belőle a cukorkákat.



Hozzávalók:
  • gyufásskatulya
  • színes papír
  • fehér tempera
  • csillámpor (elhagyható)
  • nyomda (elhagyható)
  • szaténszalag (elhagyható)
  • olló, ragasztó

Elkészítés:

A gyufásskatulyákat lefestettük, hogy ne üssön át a felirat a papíron. A színes papírból megfelelő méretű csíkokat vágtunk. Amelyiknek szívet akartunk a közepébe, annál egy kicsi kiszúróformát körberajzoltunk, és kivágtuk. A másik színű papírt alá ragasztottuk, így szépek lettek a szélek. Az egyszínűeket kidíszítettük filccel, nyomdával, csillámporral. Én a kínaiban vettem műkörömhöz való csillámport 200 forintért, teljesen véletlenül vettem észre, nem is tudtam, hogy van ilyen. Beragasztóztam a doboz felületét, aztán beszórtam vele.

Mindenféle piros-rózsaszín-fehér cukorkákat, rágót rejtettünk bele. A gyereknek persze a picike gumicukorok a kedvencei, de találtunk szívalakú szőlőcukorot (szintén a kínaiban), francia drazsét, PEZ-t is.





2 megjegyzés:

  1. Szuper ötlet! Tényleg fillérekből igazán egyedi kedvesség :)

    VálaszTörlés
  2. Azon tanakodom, hogy ez más alkalmakra is jó lehet. Karácsonyra karácsonyfával, húsvétra nyuszival. :)

    VálaszTörlés